Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de sirop d'agave
- 140 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
Le jour même
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 15 g de sucre vanillé maison
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1609 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
Alternatywne przepisy
Entrecôte et risotto aux champignons
40 min
Glace vanille, noix de pécan et caramel au beurre salé
8h 30min
Gâteau protéiné aux pommes
1h
Rouleaux de printemps aux légumes d'été
1h
Fraisier
15 Std.
Flan pâtissier à la vanille
3h 30min
Conchiglie à l'ail et aux olives
25 min
Eclair caramel-noisette
2h
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Spaghetti maison aux moules, chorizo et safran
1 godz. 20 min
Entremets exotique
24h
Glace sundae nappage caramel
3h 35min