Chocolat liégeois

Chocolat liégeois

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La veille
  • feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
    1
  • de lait
    500 g
  • jaunes d'œufs
    3
  • de sirop d'agave
    50 g
  • de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
    140 g
Le jour même
  • de crème liquide 30-40% m.g. très froide
    150 g
  • de sucre vanillé maison
    15 g
  • d'amandes effilées
    50 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 387 kcal / 1609 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 28.3 g
Węglowodany 22.5 g
Błonnik 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...