![Chocolat liégeois Chocolat liégeois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/06c1312d-9ed9-441f-8c0b-2bce4b39508f/Derivates/942ae593-da14-49c3-84ef-a650959cca47.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
- 500 g de lait
- 3 jaunes d'œufs
- 50 g de sirop d'agave
- 140 g de chocolat noir 70% de cacao, détaillé en morceaux
Le jour même
- 150 g de crème liquide 30-40% m.g., très froide
- 15 g de sucre vanillé maison
- 50 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1609 kJ / 387 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 22.5 g
- Tłuszcz
- 28.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Crème dessert au gianduja
4 Std. 15 Min
Palets bretons à la coco
45 Min
Merveilleux
3h
Crème glacée caramel et cacahuète
3h 20min
Brioches suisses aux pépites de chocolat
7h 5min
Merveilleux tout choco
2 godz. 5 min
Tarte aux fraises et noisettes
2h 40min
Bâtonnets poitrine de porc et oignon
1h 20min
Paris-Brest
3h
Gland à la pistache
1h 30min
Tartelettes crumble pistache et framboise
2h 30min