Chocolat liégeois

Chocolat liégeois

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz. 15 min
6 portions

Składniki

La veille
  • 1 feuille de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille), et un récipient d'eau froide
  • 500 g de lait
  • 3 jaunes d'œufs
  • 50 g de sirop d'agave
  • 140 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux
Le jour même
  • 150 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
  • 15 g de sucre vanillé maison
  • 50 g d'amandes effilées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 8.8 g
Kalorie 1609 kJ / 387 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 4.2 g
Węglowodany 22.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...