
Urządzenia i Akcesoria
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
Przygotowanie 3 godz.
Czas całkowity 72 godz.
20 porcji
Składniki
-
mąki pszennej180 g
-
skrobi ziemniaczanej50 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
skórkę otartą z 1 cytryny ekologiczną, bez białych błonek (albedo), pokrojoną na kawałki
-
cukru200 g
-
jajek8
-
barwnika spożywczego (opcjonalnie) żółtego1 - 2 krople
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego40 g
Żelka mango
-
mango bardzo dojrzałego, pokrojonego na kawałki400 g
-
żelatyny w proszku2 ½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego30 g
Mus z białej czekolady
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, w tym 400 g mocno schłodzonej, prosto z lodówki600 g
-
żelatyny w proszku3 łyżeczki
Przełożenie
-
wody200 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego70 g
-
truskawek, świeżych pokrojonych w ćwiartki150 g
Masa maślana „3M” i dekoracja
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki240 g
-
mleka skondensowanego, słodzonego w temp. pokojowej240 g
-
sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki400 g
-
białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
-
kwiaty, jadalne (opcjonalnie) do dekoracji
-
mini bezy (opcjonalnie) do dekoracji
-
makaroniki (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
490.5 kcal /
2052.1 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
34.8 g
Węglowodany
39 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
20.6 g
Sód
160.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska