Urządzenia i Akcesoria
Krem limonkowy do tortów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 porcji
Składniki
-
250 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
2 łyżeczki skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
70 - 80 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
-
10 - 15 liści mięty, świeżych
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
20 mg
Białko
1.5 g
Kalorie
560.5 kJ /
134 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Węglowodany
10.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Żelka mango do tortów
3 godz. 25 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Krem malinowy
30 min
Krem michałkowy biały
6 godz. 20 min
Krem kokosowy
15 min
Tort z kremem kokosowym i tropikalną frużeliną (bezglutenowy)
48 godz.
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48 godz.
Frużelina malinowa
10 min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.