Krem limonkowy do tortów
TM6 TM5

Krem limonkowy do tortów

4.3 (20 ocen)

Składniki

  • 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 220 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 2 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 2 łyżeczki skórki otartej z limonki, ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • 70 - 80 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
  • 10 - 15 liści mięty, świeżych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
560.5 kJ / 134 kcal
Białko
1.5 g
Węglowodany
10.1 g
Tłuszcz
10.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
0.1 g
Sód
20 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy