
Urządzenia i Akcesoria
Krem limonkowy do tortów
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 porcji
Składniki
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki250 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu220 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)2 łyżeczki
-
soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)70 - 80 g
-
liści mięty, świeżych10 - 15
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
134 kcal /
560.5 kJ
Białko
1.5 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
10.1 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Sód
20 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska