Krem limonkowy do tortów

Krem limonkowy do tortów

4.3 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
16 porcji

Składniki

  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    250 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    220 g
  • żelatyny w proszku
    2 łyżeczki
  • skórki otartej z limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
    2 łyżeczki
  • soku z limonek, świeżo wyciśniętego (z 2 szt.)
    70 - 80 g
  • liści mięty, świeżych
    10 - 15

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 134 kcal / 560.5 kJ
Białko 1.5 g
Tłuszcz 10.1 g
Węglowodany 10.1 g
Błonnik 0.1 g
Tłuszcz nasycony 6.2 g
Sód 20 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...