Malinowe wyspy

4.9 29 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
10 sztuk

Składniki

Spody biszkoptowe
  • 2 jajka
  • 50 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 60 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szczypta soli
  • 15 g oleju
Malinowa żelka
  • 800 g malin, świeżych
    800 g malin, mrożonych
  • 120 g cukru
  • 5 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku
  • 8 łyżek wody
Mus malinowy
  • 400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Glazura malinowa
  • 100 g wody
  • 180 g cukru
  • 2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
  • 120 g mleka skondensowanego, słodzonego
  • 220 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
  • ¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego w żelu
  • wiórki białej czekolady do dekoracji

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 80.6 mg
Białko 6.4 g
Kalorie 1583.6 kJ / 378.5 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Węglowodany 47.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...