Urządzenia i Akcesoria
Malinowe wyspy
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
10 sztuk
Składniki
Spody biszkoptowe
-
jajka2
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej60 g
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
soli1 szczypta
-
oleju15 g
Malinowa żelka
-
malin, świeżych800 g
-
cukru120 g
-
żelatyny w proszku5 czubatych łyżeczek
-
wody8 łyżek
Mus malinowy
-
śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki400 g
Glazura malinowa
-
wody100 g
-
cukru180 g
-
żelatyny w proszku2 czubate łyżeczki
-
mleka skondensowanego, słodzonego120 g
-
białej czekolady pokrojonej na kawałki220 g
-
barwnika spożywczego, czerwonego w żelu¼ łyżeczki
-
wiórki białej czekolady do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
378.5 kcal /
1583.6 kJ
Białko
6.4 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
47.9 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Sód
80.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Deser piña colada
3 godz.
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
4 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Żelka mango do tortów
3 godz. 25 min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.