Malinowe wyspy

4.9 21 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
10 sztuk

Składniki

Spody biszkoptowe
  • jajka
    2
  • cukru
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • mąki pszennej
    60 g
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • soli
    1 szczypta
  • oleju
    15 g
Malinowa żelka
  • malin, świeżych
    800 g
    800 g malin, mrożonych
  • cukru
    120 g
  • żelatyny w proszku
    5 czubatych łyżeczek
  • wody
    8 łyżek
Mus malinowy
  • śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    400 g
Glazura malinowa
  • wody
    100 g
  • cukru
    180 g
  • żelatyny w proszku
    2 czubate łyżeczki
  • mleka skondensowanego, słodzonego
    120 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    220 g
  • barwnika spożywczego, czerwonego w żelu
    ¼ łyżeczki
  • wiórki białej czekolady do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 378.5 kcal / 1583.6 kJ
Białko 6.4 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 47.9 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 10.6 g
Sód 80.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...