Urządzenia i Akcesoria
Malinowe wyspy
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 9 godz.
10 sztuk
Składniki
Spody biszkoptowe
-
2 jajka
-
50 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 szczypta soli
-
15 g oleju
Malinowa żelka
-
800 g malin, mrożonych800 g malin, świeżych
-
120 g cukru
-
5 czubatych łyżeczek żelatyny w proszku
-
8 łyżek wody
Mus malinowy
-
400 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
Glazura malinowa
-
100 g wody
-
180 g cukru
-
2 czubate łyżeczki żelatyny w proszku
-
120 g mleka skondensowanego, słodzonego
-
220 g białej czekolady pokrojonej na kawałki
-
¼ łyżeczki barwnika spożywczego, czerwonego w żelu
-
wiórki białej czekolady do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
80.6 mg
Białko
6.4 g
Kalorie
1583.6 kJ /
378.5 kcal
Tłuszcz
19.4 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
10.6 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Rolada malinowa
1 godz. 20 min
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Mini bezy Pavlova z kremem Oreo® i malinami
4 godz. 10 min
Makaroniki truskawkowe
2 godz. 30 min
Podwójnie pistacjowe makaroniki
3 godz.
Cytrynowe cake pops
4 godz. 30 min
Eklerki pistacjowe
4 godz.
Perłowy tort piętrowy
72 godz.
Dubajska czekolada
1 godz. 20 min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.