
Urządzenia i Akcesoria
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk
Składniki
Spód
-
ciastek Oreo®16
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki50 g
Nadzienie serowo-czekoladowe
-
wody40 g
-
żelatyny w proszku2 łyżeczki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki150 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu170 g
-
twarogu sernikowego, z wiaderka schłodzonego, podzielonego na kawałki300 g
-
cukru pudru70 g
-
kakao naturalnego, niesłodzonego15 g
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
wiśni, w syropie bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g, patrz wskazówka)1 słoik
Wykończenie
-
skrobi ziemniaczanej1 czubata łyżeczka
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki300 g
-
cukru pudru20 g
-
fixu do bitej śmietany1 opakowanie
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
374.8 kcal /
1568.1 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
27.5 g
Węglowodany
27.1 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Sód
228.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska