Urządzenia i Akcesoria
Mini serniczki Czarny Las (bez pieczenia)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 4 godz.
12 sztuk
Składniki
Spód
-
16 ciastek Oreo®
-
50 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
Nadzienie serowo-czekoladowe
-
40 g wody
-
2 łyżeczki żelatyny w proszku
-
150 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao pokrojonej na kawałki
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
300 serka kremowego, śmietankowego, schłodzonego, podzielonego na kawałki300 g twarogu sernikowego, z wiaderka schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
70 g cukru pudru
-
15 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
-
1 słoik wiśni, w syropie bez pestek (400 g, waga po odsączeniu 220 g, patrz wskazówka)
Wykończenie
-
1 czubata łyżeczka skrobi ziemniaczanej
-
300 g śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
-
20 g cukru pudru
-
1 opakowanie fixu do bitej śmietany
-
wiórki czekoladowe do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
228.6 mg
Białko
6 g
Kalorie
1568.1 kJ /
374.8 kcal
Tłuszcz
27.5 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
15.6 g
Węglowodany
27.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKI STÓŁ
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sernik cytrynowy z bezą szwajcarską
10 godz.
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Ciasto Filadelfia z malinami (bez pieczenia)
5 godz. 50 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Deser śliwka w czekoladzie
2 godz. 30 min
Szarlotka w pucharkach
2 godz.
Sernik jagodowy
12 godz. 15 min
Rolada żyrafa
3 godz.
Deser z ciasteczkami korzennymi
2 godz. 15 min
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Ciasto à la 3Bit® (bez pieczenia)
9 godz. 45 min