Urządzenia i Akcesoria
Makaron udon z krewetkami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 porcje
Składniki
-
3 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
20 g kolendry, świeżej tylko liście
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
20 g oleju
-
500 g wody
-
1 kostkę bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszoną1 łyżkę koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
10 g sosu sojowego
-
200 g kapusty pak choi tylko liście, przekrojone na pół
-
20 g czerwonej pasty curry
-
50 g groszku cukrowego, w strączkach
-
250 g krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych
-
250 g makaronu udon świeżego lub suchego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
563.4 mg
Białko
19.5 g
Kalorie
1547.9 kJ /
370 kcal
Tłuszcz
7.9 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
56.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BEZ LAKTOZY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Koreańska surówka z ogórków (TM6, TM7)
5 min
Makaron z krewetkami w pomarańczowym sosie
45 min
Paella z owocami morza
50 min
Koreański makaron japchae (TM6, TM7)
1 godz. 15 min
Smażony makaron z krewetkami (Yakisoba)
35 min
Sushi tacos
1 godz. 15 min
Saganaki z krewetkami i fetą
35 min
Miso carbonara z makaronem udon
30 min
Gnocchi z krewetkami w ziołowym sosie
30 min
Tajska zupa z kurczakiem (Tom Kha Gai)
40 min
Pad see ew (smażony makaron w sosie sojowym)
45 min
Makaron udon z kaczką
25 min