Baked Salmon with Spiralized Courgettes

Baked Salmon with Spiralized Courgettes

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • courgettes ends trimmed, if large, trimmed in a circular shape to fit blade width (see tips)
    800 g
  • salmon fillets, fresh, skinless (approx. 150-200 g each)
    4
  • lemon juice of ½ and 4 slices (5 mm)
    1
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • fresh parsley leaves plus extra roughly chopped for garnishing
    20 g
  • garlic cloves
    4
  • sun-dried tomatoes in oil drained, 30 g oil reserved
    100 g
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • water
    500 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 36.6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 5.7 g
Tłuszcz nasycony 4.8 g
Sód 469.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...