
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice Rub
- 2 Tbsp dried onion flakes
- 1 Tbsp dried fennel seeds
- 1 Tbsp dried thyme
- 1 Tbsp dried sage
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
Salmon and Salsa
- 4 fresh salmon fillets skin on (approx. 135 g each)
- olive oil for frying
- ½ - 1 fresh red chilli deseeded if desired, to taste
- 5 spring onions cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh coriander leaves
- 480 g ripe tomatoes quartered
- ½ tsp fine sea salt
- 260 g tinned sweetcorn drained
- 240 g tinned kidney beans rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 3 limes 30 g juice of 1 and 2 cut in wedges
-
1
avocado large, sliced
lub 2 avocados small, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 599 kcal / 2495 kJ
- Białko
- 33 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 550 mg