Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice Rub
- 2 Tbsp dried onion flakes
- 1 Tbsp dried fennel seeds
- 1 Tbsp dried thyme
- 1 Tbsp dried sage
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
Salmon and Salsa
- 4 fresh salmon fillets, skin on (approx. 135 g each)
- olive oil, for frying
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded if desired, to taste
- 5 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh coriander leaves
- 480 g ripe tomatoes, quartered
- ½ tsp fine sea salt
- 260 g tinned sweetcorn, drained
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 3 limes, 30 g juice of 1 and 2 cut in wedges
-
1
avocado, large, sliced
lub 2 avocados, small, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2495 kJ / 599 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 550 mg
Alternatywne przepisy
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Salmon and Asparagus Rice Salad
40 min
Halloumi Salad
20min
Superfood Salmon Salad
1h 5 min
Brussels Sprouts with Cranberries and Pecans
35min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30min
Fish Tacos
45min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1hod.