Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spice Rub
- 2 Tbsp dried onion flakes
- 1 Tbsp dried fennel seeds
- 1 Tbsp dried thyme
- 1 Tbsp dried sage
- 1 Tbsp smoked paprika
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fine sea salt
- 1 tsp garlic powder
Salmon and Salsa
- 4 fresh salmon fillets, skin on (approx. 135 g each)
- olive oil, for frying
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded if desired, to taste
- 5 spring onions, cut in pieces (2 cm)
- 15 g fresh coriander leaves
- 480 g ripe tomatoes, quartered
- ½ tsp fine sea salt
- 260 g tinned sweetcorn, drained
- 240 g tinned kidney beans, rinsed, drained (1 x 400 g tin)
- 3 limes, 30 g juice of 1 and 2 cut in wedges
-
1
avocado, large, sliced
lub 2 avocados, small, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2495 kJ / 599 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Sód
- 550 mg
Alternatywne przepisy
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Miso Cod with Broccoli Rice
25 Min
Fish Tacos
45 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45 Min
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45 min
Chicken and Spelt Salad
1h 15min
Seafood Korma
40 min
Seared Sesame Steaks with Ginger Chopped Salad and Lime Couscous
35 min