
Wersje kompatybilne
Salmon Rillette, Onion Chutney, Toasted Sourdough
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g red onions quartered
- 60 g port
- 20 g caster sugar
- 20 g balsamic vinegar
- 10 g fresh parsley cut in pieces
- 10 g fresh chives finely sliced
- 30 g Greek yoghurt
- 250 g salmon fillet, fresh, skinless
- 5 sprigs fresh thyme
- ¼ fennel bulb
- 250 g water
- 5 g coarse salt flakes
- 2 tsp rapeseed oil for frying
- 200 g sourdough bread sliced, (approx. 8 slices)
- 2 garlic cloves
- 20 g unsalted butter diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 395.3 kcal / 1653.9 kJ
- Białko
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Węglowodany
- 43.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Sód
- 843.4 mg