Leftover Chicken Kimchi Salad

Leftover Chicken Kimchi Salad

5.0 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • garlic cloves
    2
  • honey
    30 g
  • soy sauce
    30 g
  • sesame oil
    20 g
  • white wine vinegar
    45 g
  • Chinese cabbage sliced (1 cm)
    200 g
  • cos lettuce sliced (1 cm)
    200 g
    200 g iceberg lettuce, sliced (1 cm)
  • kimchi drained (see tip)
    100 g
  • roast chicken leftover, shredded or sliced in 1 cm pieces
    300 g
  • spring onions thinly sliced
    2 Tbsp
  • sesame seeds, toasted
    1 Tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 572.8 mg
Białko 21.1 g
Kalorie 1166.7 kJ / 278.9 kcal
Tłuszcz 16.5 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Węglowodany 11.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...