Saffron Quinoa with Baked Chicken in Red Pepper and Tomato Sauce

Saffron Quinoa with Baked Chicken in Red Pepper and Tomato Sauce

4.7 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • chicken legs, skin on
    6
  • fine sea salt
    2 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • red pepper cut in pieces
    180 g
  • tomatoes quartered
    300 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground cinnamon
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • olive oil
    40 g
  • garlic clove
    2
  • cashew nuts
    50 g
  • dried apricots thinly sliced
    50 g
  • flaked almonds
    50 g
  • raisins
    50 g
  • onion
    50 g
  • saffron (approx. 15 threads)
    ¼ tsp
  • water
    1300 g
  • quinoa
    150 g
  • green beans
    300 g
    frozen green beans

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1083.9 mg
Białko 65.5 g
Kalorie 4473.9 kJ / 1069.3 kcal
Tłuszcz 71.3 g
Błonnik 6.9 g
Tłuszcz nasycony 17.1 g
Węglowodany 41.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...