Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 fresh portobello mushrooms, large, caps only (Ø 8-10 cm)
- 1 ½ tsp salt
- 1 pinch ground black pepper
- 4 sprigs fresh lemon thyme, leaves only
- 2 tsp grated lemon zest
- 80 g olive oil, plus 1 tsp
- 100 g carrots, diced (1 cm)
- 100 g Granny Smith apples, diced (1 cm)
- 2 garlic clove
- 50 g lemon juice
- 20 g soy sauce
- 150 g red pepper, cut in strips
- 150 g green pepper, cut in strips
- 150 g red onions, cut in strips
- 350 g courgettes, diced (1 cm)
- 150 g cherry tomatoes, halved
- 600 g water
- 250 g quinoa, well rinsed and drained
- 100 g onions, quartered
- 1 piece fresh turmeric (approx. 4 cm)
- 1 piece fresh root ginger (approx. 4 cm)
- 200 g aubergines, diced (1 cm)
- pumpkin seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1628 kJ / 389 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 9.8 g
- Sód
- 804 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Warm Salad with Lentils, Cauliflower and Beans
30 min
Quick Vegetable Sauté and Peanut Sauce
30 min
Mexican Quinoa Stuffed Aubergine
1 godz.
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min
Aubergine and Sweet Potato Shakshuka with Garlic Cashew Cream
1 godz.
Kale Meat(less) Balls
30 min
Baked Eggs in Tomato and Lentils with Goat’s Cheese Sauce
45 min
Stuffed Courgettes - Zucchine farcite
1 godz.
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 min
Aubergine, Courgette and Red Lentil Gratin
1h 10min
Satay Tofu Kebabs
1h 5 min