
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 oz green tomatillos husks and stems removed, rinsed, quartered
- 4 oz white onions cut into wedges
- 4 jalapeño chilies stems removed (see Tip)
- 1 oz fresh cilantro leaves only
- 1 garlic clove
- 1 dried 'chile de árbol' chili
- 1 tsp salt to taste
- ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 3 oz
- Kalorie
- 38.1 kcal / 159.2 kJ
- Białko
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Błonnik
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 424.1 mg