Tuna Tartare

Tuna Tartare

4.6 28 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Sushi Rice
  • sushi rice
    14 oz
  • water plus extra, cold, to rinse
    32 oz
  • rice wine vinegar
    4 oz
  • vegetable oil
    1 tbsp
  • sugar to taste
    1 oz
  • salt (opcjonalnie)
    1 pinch
Tuna Tartare
  • lime
    1
  • sushi grade tuna cubed (1 in.)
    10 oz
  • mirin
    1 tsp
  • ponzu sauce
    2 tsp
  • soy sauce plus extra to serve
    1 ½ tsp
  • toasted sesame oil
    ½ tsp
  • wasabi plus extra to serve
    1 tsp
  • fresh ginger grated
    1 tsp
  • salt
    1 tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • ripe avocado thinly sliced
    1
  • black sesame seeds to garnish

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 408 kcal / 1707 kJ
Białko 18 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...