Urządzenia i Akcesoria
Tuna Tartare
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Sushi Rice
-
sushi rice14 oz
-
water plus extra, cold, to rinse32 oz
-
rice wine vinegar4 oz
-
vegetable oil1 tbsp
-
sugar to taste1 oz
-
salt (opcjonalnie)1 pinch
Tuna Tartare
-
lime1
-
sushi grade tuna cubed (1 in.)10 oz
-
mirin1 tsp
-
ponzu sauce2 tsp
-
soy sauce plus extra to serve1 ½ tsp
-
toasted sesame oil½ tsp
-
wasabi plus extra to serve1 tsp
-
fresh ginger grated1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
ripe avocado thinly sliced1
-
black sesame seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18 g
Kalorie
1707 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Back to Basics
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Orange and Cardamom Granola Clusters (Diabetes)
2 godz. 5 min
Steak Tartare
15 min
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45 min
Beet Salad with Blood Orange Balsamic Vinaigrette
35 min
Ceviche
1 godz. 10 min
Salmon Tartare
10 min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30 min
Cioppino
55 min
Beet Hummus
20 min
Steamed Mahi Mahi and Mixed Vegetable Parcels
1 godz. 15 min
Crab Cakes
1 godz. 35 min
Lobster Bisque
1 godz. 50 min