Urządzenia i Akcesoria
Tuna Tartare
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Sushi Rice
-
sushi rice14 oz
-
water plus extra, cold, to rinse32 oz
-
rice wine vinegar4 oz
-
vegetable oil1 tbsp
-
sugar to taste1 oz
-
salt (opcjonalnie)1 pinch
Tuna Tartare
-
lime1
-
sushi grade tuna cubed (1 in.)10 oz
-
mirin1 tsp
-
ponzu sauce2 tsp
-
soy sauce plus extra to serve1 ½ tsp
-
toasted sesame oil½ tsp
-
wasabi plus extra to serve1 tsp
-
fresh ginger grated1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
ripe avocado thinly sliced1
-
black sesame seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18 g
Kalorie
1707 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Back to Basics
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Guacamole
5 min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5 godz. 20 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Tuna Avocado Bowl
50 min
Asparagus with Cashew Cream
20 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Watermelon and Salmon Ceviche Stack
30 min
Tomatillo Avocado Guacamole
10 min
Salmon Tartare
10 min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1 godz.
Ceviche
1 godz. 10 min
Peeler Beet Carpaccio with Burrata
1 godz. 25 min