Urządzenia i Akcesoria
Tuna Tartare
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 portions
Składniki
Sushi Rice
-
sushi rice14 oz
-
water plus extra, cold, to rinse32 oz
-
rice wine vinegar4 oz
-
vegetable oil1 tbsp
-
sugar to taste1 oz
-
salt (opcjonalnie)1 pinch
Tuna Tartare
-
lime1
-
sushi grade tuna cubed (1 in.)10 oz
-
mirin1 tsp
-
ponzu sauce2 tsp
-
soy sauce plus extra to serve1 ½ tsp
-
toasted sesame oil½ tsp
-
wasabi plus extra to serve1 tsp
-
fresh ginger grated1 tsp
-
salt1 tsp
-
ground white pepper¼ tsp
-
ripe avocado thinly sliced1
-
black sesame seeds to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
18 g
Kalorie
1707 kJ /
408 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
63 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Back to Basics
9 Przepisów
Stany Zjednoczone
Stany Zjednoczone
Może spodoba Ci się również...
Salmon Tartare
10 min
Ceviche
1 godz. 10 min
Pico De Gallo
15 min
Fish Ceviche
3 godz. 25 min
Plank Grilled Pesto Salmon with Mushroom Orzotto
1 godz. 50 min
Steak Tartare
15 min
Macadamia Halibut with Mango Sauce
1 godz.
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45 min
Shrimp and Crab Stack
25 min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min
Romaine Salad with Blue Cheese and Prosciutto Dust
45 min
Lobster Bisque
1 godz. 50 min