Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sushi Rice
- 14 oz sushi rice
- 32 oz water, plus extra, cold, to rinse
- 4 oz rice wine vinegar
- 1 tbsp vegetable oil
- 1 oz sugar, to taste
- 1 pinch salt (opcjonalnie)
Tuna Tartare
- 1 lime
- 10 oz sushi grade tuna, cubed (1 in.)
- 1 tsp mirin
- 2 tsp ponzu sauce
- 1 ½ tsp soy sauce, plus extra to serve
- ½ tsp toasted sesame oil
- 1 tsp wasabi, plus extra to serve
- 1 tsp fresh ginger, grated
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 ripe avocado, thinly sliced
- black sesame seeds, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1707 kJ / 408 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de Pollo (TM6)
40 min
Basic Black Beans
2h 35 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 min
Biltmore Chicken Posole
1h 30 min
Guacamole
5 min
Apple and Cranberry Farro Salad
35min
Grilled Tri-Tip with Creamed Spinach
3h
Chipotle Sabayon Poached Eggs (Jeremiah Stone and Fabian von Hauske)
45min
Salmon Tartare
10 min
Margarita
10 min
Spinach and Artichoke Dip
20min
Guacamole (TM5/6 Metric)
5 min