Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 1 garlic clove
- ½ oz extra virgin olive oil
- 24 oz chicken thighs, boneless and skinless, halved, lengthwise
- 1 tsp salt
- 1 tsp dried Mexican oregano
- 1 tsp paprika
- ¼ tsp ground cayenne pepper (opcjonalnie)
Broth
- 3 dried guajillo chilies, stems and seeds removed
- 2 dried ancho chilies, stems and seeds removed
- 2 dried 'chile de árbol' chilies, stems and seeds removed
- ½ tsp salt
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 32 oz chicken stock
- 25 oz canned hominy, drained and rinsed
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1372 kJ / 328 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 8 g
- Sód
- 1705 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Chicken Enchiladas
40min
Shrimp Tacos with Denver Salsa
25 dk
Chicken Fajita Soup
50min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Pico De Gallo
15 min
Texas Chili
1 Std. 10 Min
Beef Barbacoa
2h
Tortilla Soup
25 dk
Cantina Salsa
5 dk
Beef Empanadas
1 Std. 10 Min