Urządzenia i Akcesoria
Tomatillo Salsa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
21 oz
Składniki
-
yellow onions quartered (approx. 1 medium)6 oz
-
garlic cloves4
-
serrano chili stem removed1
-
olive oil½ oz
-
green tomatillos husked, stems removed, quartered (approx. 6 - 7 large tomatillos)16 oz
-
cilantro leaves and tender stems½ oz
-
lime juice (approx. 1 lime)1 oz
-
fine sea salt to taste1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 oz
Sód
111.7 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
81.9 kJ /
19.6 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Rajas and Cheese Tamales with Salsa Verde
3 godz. 10 min
Black Beans
30 min
Quinoa Salad with Brazil Nut and Cilantro Pesto
55 min
Basic Pinto Beans
4 godz. 5 min
Basil Pesto
10 min
Chicken Mole
50 min
Pork Tortas
2 godz. 20 min
Tamales Verdes
2 godz. 55 min
Picadillo (Texas Hash)
40 min
Pollo Pibil
1 godz. 30 min
Tortilla Soup
25 min
Tinga de Pollo
40 min