Urządzenia i Akcesoria
Tomatillo Salsa
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
21 oz
Składniki
-
yellow onions quartered (approx. 1 medium)6 oz
-
garlic cloves4
-
serrano chili stem removed1
-
olive oil½ oz
-
green tomatillos husked, stems removed, quartered (approx. 6 - 7 large tomatillos)16 oz
-
cilantro leaves and tender stems½ oz
-
lime juice (approx. 1 lime)1 oz
-
fine sea salt to taste1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 oz
Sód
111.7 mg
Białko
0.4 g
Kalorie
81.9 kJ /
19.6 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Marinara Sauce
40 min
Yucatan Style Sopa de Lima
40 min
Cauliflower Tacos Al Pastor
1 godz. 10 min
Mexican Creamed Corn
30 min
Artichokes with Garlic Tarragon Butter
40 min
Avocado Tomatillo Salsa
10 min
Pozole Verde
2 godz.
Mustard Balsamic Vinegar Dressing
10 min
Lime-Cilantro Vinaigrette
10 min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Tinga de Pollo
40 min
Tortilla Soup
25 min