Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 7 oz masa harina
- 1 oz all-purpose flour
- 1 tsp baking powder
- 1 oz canola oil
- 9 oz water
- ½ tsp salt, to taste
Filling
- 35 oz water
- 1 carrot, cut into pieces (1 in.)
- 3 oz red new potatoes, cut into pieces (1 in.)
-
2
oz leek, cut into pieces (1 in.)
lub 2 oz red onion, cut into pieces - 3 sprigs cilantro, leaves and tender stems
- 4 tsp chicken stock paste
- 1 oz extra virgin olive oil
- 12 oz chicken, boneless, skinless, cut into pieces (1 in.)
- 2 oz red onion, cut into pieces
- 4 - 5 oz avocado, cut into pieces (approx. 1 sm.)
- 1 oz mayonnaise
- 1 pinch salt, to taste
- 1 pinch freshly ground black pepper, to taste
-
8
tbsp cotija cheese
lub 8 tbsp feta cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2004 kJ / 479 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5h 20min
Huevos Rancheros
45min
Chicken Fajita Soup
50min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13h 20min
Chili-Lime Chicken with Cauliflower Rice
1 Std. 10 Min
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50min
Chicken Pesto Tagliatelle
1 godz. 5 min
Chicken Mole Verde
1 godz. 5 min
Citrus Salad with Beet Vinaigrette
20min
Coquito (Puerto Rican Eggnog)
2 godz. 15 min
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min