Urządzenia i Akcesoria
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
skirt steak cut into 2-3 pieces21 oz
-
red onions cut into wedges5 oz
-
celery cut into pieces1 stalk
-
garlic cloves divided4
-
dried bay leaf1
-
dried oregano divided4 tsp
-
salt divided2 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
water45 oz
-
red onions cut into strips (¼ in.)4 oz
-
green bell peppers cut into strips (¼ in.)4 oz
-
red bell peppers cut into strips (¼ in.)4 oz
-
paprika1 tsp
-
olive oil½ oz
-
tomato sauce10 ½ oz
-
fresh cilantro leaves to garnish
-
cooked rice to serve (see Tip)
-
lime cut into wedges to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1109.6 mg
Białko
23.2 g
Kalorie
822.5 kJ /
196.6 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 Std.
Yuca con Mojo (Yuca with Garlic Sauce)
55 Min
Shredded Chicken Taco Filling
30 Min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 Min
Fish Ceviche
3 Std. 25 Min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5 Std. 5 Min
Turkey Taco Meat Filling
35 Min
Fish and Zucchini
35 Min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 Min
Ground Beef Taco Filling
25 Min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 Min