Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)

Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)

4.8 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 portions

Składniki

  • skirt steak cut into 2-3 pieces
    21 oz
  • red onions cut into wedges
    5 oz
  • celery cut into pieces
    1 stalk
  • garlic cloves divided
    4
  • dried bay leaf
    1
  • dried oregano divided
    4 tsp
  • salt divided
    2 tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • water
    45 oz
  • red onions cut into strips (¼ in.)
    4 oz
  • green bell peppers cut into strips (¼ in.)
    4 oz
  • red bell peppers cut into strips (¼ in.)
    4 oz
  • paprika
    1 tsp
  • olive oil
    ½ oz
  • tomato sauce
    10 ½ oz
  • fresh cilantro leaves to garnish
  • cooked rice to serve (see Tip)
  • lime cut into wedges to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 196.6 kcal / 822.5 kJ
Białko 23.2 g
Tłuszcz 7.5 g
Węglowodany 10.5 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Sód 1109.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...