Urządzenia i Akcesoria
Ropa Vieja Cubana (Cuban Shredded Beef)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 20 min
6 portions
Składniki
-
skirt steak cut into 2-3 pieces21 oz
-
red onions cut into wedges5 oz
-
celery cut into pieces1 stalk
-
garlic cloves divided4
-
dried bay leaf1
-
dried oregano divided4 tsp
-
salt divided2 tsp
-
ground black pepper¼ tsp
-
water45 oz
-
red onions cut into strips (¼ in.)4 oz
-
green bell peppers cut into strips (¼ in.)4 oz
-
red bell peppers cut into strips (¼ in.)4 oz
-
paprika1 tsp
-
olive oil½ oz
-
tomato sauce10 ½ oz
-
fresh cilantro leaves to garnish
-
cooked rice to serve (see Tip)
-
lime cut into wedges to serve
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1109.6 mg
Białko
23.2 g
Kalorie
822.5 kJ /
196.6 kcal
Tłuszcz
7.5 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
10.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Turkey Taco Meat Filling
35 min
Arroz con Pollo a la Chorrea (Chicken and Rice)
45 min
Fricase de Pollo (Chicken Fricassee)
5 godz. 5 min
Frijoles negros (Cuban-Style Black Beans)
5 godz. 20 min
Cilantro Lime Jasmine Rice
35 min
Acaí Nice Cream
10 min
Peruvian Ceviche with Leche de Tigre
1 godz. 50 min
Sopa de Pollo (Chicken Soup)
45 min
Yuca con Mojo (Yuca with Garlic Sauce)
55 min
Ground Beef Taco Filling
25 min
Picadillo a la Habanera (Ground Beef)
1 godz.
Crema de Malanga (Creamy Malanga Soup)
35 min