Bagietki rustykalne
TM6 TM5

Bagietki rustykalne

4.5 (45 ocen)

Składniki

Zaczyn typu poolish (dzień 1.)

  • 175 g wody
  • 175 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)

Ciasto właściwe (dzień 2.)

  • 175 g wody
  • 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • olej, do natłuszczenia
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
  • 5 - 10 kostek lodu lub pół szklanki wody (ok. 100 g)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
1253.2 kJ / 299.5 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
60.7 g
Tłuszcz
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
2.1 g
Sód
779.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy