
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Zaczyn typu poolish (dzień 1.)
- 175 g wody
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 175 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750
Ciasto właściwe (dzień 2.)
- 175 g wody
- 120 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 200 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- olej, do natłuszczenia
- 2 łyżeczki soli
- 1 mały kawałek drożdży świeżych, wielkości ziarna grochu (1 g)
- 5 - 10 kostek lodu lub 1 miarka wody (ok. 100 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1253.2 kJ / 299.5 kcal
- Białko
- 9.7 g
- Węglowodany
- 60.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 779.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza 4 sery
2 Std. 15 Min
Pizza marinara
1h 35min
Tacos z resztkami pieczonego kurczaka
1h 20 min
Chleb jogurtowy na długiej fermentacji
14 godz. 50 min
Karkówka jagnięca (sous-vide) z sosem tahini i olejem miętowym (z osłoną noża miksującego)
13h
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23sa 10 dk
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2h
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6)
1h 30 min
Lody jagodowe z jogurtem kokosowym
1h 5min
Bułki na parze
2h
Hummus z za'atarem i pieczywem maca
15h
Czarne trufle szampańskie
2 Std. 15 Min