
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Pesto bazyliowe
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
80 g bazylii, świeżej tylko liście
-
30 g orzeszków piniowych
-
1 ząbek czosnku
-
150 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soli
Ciasto na pizzę
-
200 g wody letniej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
180 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)
-
150 g mąki pszennej typu 450
-
1 łyżeczka soli
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420 kcal /
1756 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
680 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska