
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Pesto bazyliowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
bazylii, świeżej tylko liście80 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek150 g
-
soli½ łyżeczki
Ciasto na pizzę
-
wody letniej200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)180 g
-
mąki pszennej typu 450150 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420 kcal /
1756 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
680 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska