
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Pesto bazyliowe
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
bazylii, świeżej tylko liście80 g
-
orzeszków piniowych30 g
-
ząbek czosnku1
-
oliwy z oliwek150 g
-
soli½ łyżeczki
Ciasto na pizzę
-
wody letniej200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)180 g
-
mąki pszennej typu 450150 g
-
soli1 łyżeczka
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
420 kcal /
1756 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
14 g
Węglowodany
63 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Sód
680 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PIZZA!
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Galette z krojonymi ziemniakami i porem (TM6)
1 godz. 20 min
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Paluchy z koprem włoskim
3 godz.
Ciasto na pizzę z pesto z suszonych pomidorów
2 godz. 30 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23 godz. 10 min
Bułki na piwie z cheddarem
3 godz. 15 min
Bułki z kminkiem
30 min
Serowe paluchy i pesto z naci marchewki
1 godz. 50 min
Bagietki rustykalne
15 godz.
Angielskie bułki śniadaniowe z patelni (English muffins)
2 godz.
Bagietki
15 godz.
Bułki orkiszowe z ziołami
2 godz.