Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym

Ciasto na pizzę z pesto bazyliowym

4.2 41 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

Pesto bazyliowe
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    80 g
    80 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • bazylii, świeżej tylko liście
    80 g
  • orzeszków piniowych
    30 g
    30 g migdałów, blanszowanych
  • ząbek czosnku
    1
  • oliwy z oliwek
    150 g
  • soli
    ½ łyżeczki
Ciasto na pizzę
  • wody letniej
    200 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    20 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (patrz wskazówka)
  • włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 (patrz wariant)
    180 g
  • mąki pszennej typu 450
    150 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • oliwa z oliwek do natłuszczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 420 kcal / 1756 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 63 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 680 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...