Włoskie grissini

Włoskie grissini

4.8 145 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk

Składniki

  • wody letniej
    280 g
  • drożdży świeżych pokruszonych
    15 g
    2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)
  • włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g
    500 g mąki pszennej, typu 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    60 g
    60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • słodu jęczmiennego
    1 łyżka
    1 łyżeczka cukru
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    1 łyżeczka
  • semoliny z pszenicy durum (opcjonalnie) (ok. 30 g)
    2 łyżki
    2 łyżki kaszy manny, (ok. 30 g)
  • ziaren sezamu (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżki
    1 - 2 łyżki maku

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 85.4 kcal / 357.4 kJ
Białko 2 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 14.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 78.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...