Włoskie grissini

Włoskie grissini

4.8 151 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
30 sztuk

Składniki

  • 280 g wody letniej
  • 15 g drożdży świeżych pokruszonych
    2 łyżeczki suchych drożdży, (8 g)
  • 500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00 plus dodatkowa ilość do oprószenia
    500 g mąki pszennej, typu 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżka słodu jęczmiennego
    1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżki semoliny z pszenicy durum (opcjonalnie) (ok. 30 g)
    2 łyżki kaszy manny, (ok. 30 g)
  • 1 - 2 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie)
    1 - 2 łyżki maku

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 78.4 mg
Białko 2 g
Kalorie 357.4 kJ / 85.4 kcal
Tłuszcz 2.6 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Węglowodany 14.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...