Włoskie grissini
TM6 TM5

Włoskie grissini

4.8 (112 ocen)

Składniki

  • 280 g wody, letniej
  • 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
    lub 2 łyżeczki suchych drożdży (8 g)
  • 500 g włoskiej mąki pszennej do pizzy, typu 00, plus dodatkowa ilość do oprószenia
    lub 500 g mąki pszennej, typu 550, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 60 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    lub 60 g oleju, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 1 łyżka słodu jęczmiennego
    lub 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 2 łyżki semoliny z pszenicy durum (ok. 30 g) (opcjonalnie)
    lub 2 łyżki kaszy manny (ok. 30 g) (opcjonalnie)
  • 1 - 2 łyżki ziaren sezamu (opcjonalnie)
    lub 1 - 2 łyżki maku (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
357.4 kJ / 85.4 kcal
Białko
2 g
Węglowodany
14.1 g
Tłuszcz
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
78.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy