Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 200 g di pomodori ciliegino a metà
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 - 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- 1 cucchiaino di sale
- 1000 g di gamberoni giganti crudi, sgusciati e puliti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1324.2 kJ / 316.5 kcal
- Białko
- 36.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 12.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 2232.4 mg
Alternatywne przepisy
Nasello al vapore con riso e verdure
30 min
Fregola con le arselle
45 Min
Scaloppine di pollo al limone
40 min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 Min
Marinata per pollo piccante
10 min
Uova occhio di bue con contorno di verdure
30 min
Insalata nizzarda
30 min
Carpaccio di ravanelli con filetti di merluzzo (TM6)
30 min
Insalata di polpo e patate
2j
Bianchini sardi
2j
Fregola ai frutti di mare
40 min
Sautè di cozze e vongole
40 min