Pasta fredda al profumo di zafferano e limone
TM6

Pasta fredda al profumo di zafferano e limone

3.3 (30 ocen)

Składniki

  • 2 uova
  • 1000 g di acqua + q.b. per la cottura della pasta
  • 100 g di cipollotto a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 150 g di vino bianco secco
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
  • 2 pizzichi di sale + q.b. per la cottura della pasta
  • 160 g di pasta corta a piacere
  • barba di finocchio q.b. per servire

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2170.5 kJ / 519 kcal
Białko
15.4 g
Węglowodany
66.2 g
Tłuszcz
20.5 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Błonnik
2.7 g
Sód
864.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy