Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 uova
- 1000 g di acqua + q.b. per la cottura della pasta
- 100 g di cipollotto a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di vino bianco secco
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- 2 pizzichi di sale + q.b. per la cottura della pasta
- 160 g di pasta corta a piacere
- barba di finocchio q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2170.5 kJ / 519 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 66.2 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 864.1 mg
Alternatywne przepisy
Frittata di linguine
35min
Cous cous con sgombro e olive
30min
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30min
Conchiglie con pomodorini e stracciatella
40min
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Pasta fredda alla caprese
40min
Insalata di pasta alla mediterranea
30min
Pasta tonno e olive
35min
Casarecce radicchio, carote e prosciutto
35min
Farfalle con pesto di anacardi, olive e bresaola
30min
Pinsa radicchio speck e noci
28 godz.
Pasta alla gricia
30min