Trofie al pesto con patate e fagiolini

Trofie al pesto con patate e fagiolini

4.8 30 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

Trofie
  • 250 g di farina di grano duro
  • 100 g di farina tipo 0
  • 170 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
Pesto alla genovese
  • 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 30 g di pinoli sgusciati
  • ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
  • 80 g di foglie di basilico fresche
  • 100 - 130 g di olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • 250 g di patate pelate e a tocchetti (1 cm)
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 100 g di fagiolini verdi freschi puliti e a pezzi (3 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 577.7 mg
Białko 21.6 g
Kalorie 3156 kJ / 754.3 kcal
Tłuszcz 40.7 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 8.4 g
Węglowodany 80.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...