Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Trofie
- 250 g di farina di grano duro + q.b.
- 100 g di farina tipo 0
- 170 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Pesto alla genovese
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 30 g di pinoli sgusciati
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 80 g di foglie di basilico fresche
- 100 - 130 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
- 250 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti e a pezzi (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3156 kJ / 754.3 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 80.2 g
- Tłuszcz
- 40.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 577.7 mg
Alternatywne przepisy
Spaghetti pomodoro, olive e capperi
30 min
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
35min
Spaghetti con agretti, pomodorini e capperi
50min
Pasta broccoli e acciughe
40min
Pipi e patati (contorno di peperoni e patate)
30 min
Quiche di zucca ed erbette
1h 30min
Spaghetti alla siciliana
30 min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 min
Tagliatelle con crema di zucca e zucchine (vegan)
1h 30min
Lasagne con pesto di zucchine, fagiolini e patate
1h 30min
Pasta ‘ncasciata
1 Std. 55 Min
Sformato di zucchine e patate (TM6)
1h 30min