Fregola con le arselle

Fregola con le arselle

4.5 12 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 1000 g di vongole tipo arselle
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 300 g di pomodori pelati a pezzi
    300 g di polpa di pomodoro, a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 100 g di vino bianco secco
  • 500 g di acqua calda (non bollente)
  • 300 g di fregola
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
    1 dado per brodo vegetale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1565.7 mg
Białko 47.6 g
Kalorie 2526.4 kJ / 603.8 kcal
Tłuszcz 10.7 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 71.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...