Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g di vongole tipo arselle
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
-
300
g di pomodori pelati a pezzi
lub 300 g di polpa di pomodoro a pezzi - 1 pizzico di sale
- 100 g di vino bianco secco
- 500 g di acqua calda (non bollente)
- 300 g di fregola
-
1
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2526.4 kJ / 603.8 kcal
- Białko
- 47.6 g
- Węglowodany
- 71.8 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 1565.7 mg
Alternatywne przepisy
Zuppa di fagioli alla greca (Fasolada)
45 Min
Merluzzo al pomodoro con verdure
40min
Nasello in salsa prezzemolata con cuori di carciofo
30 Min
Straccetti di pollo con noodles e verdure
45 Min
Crespelle agli asparagi
1h 30min
Uova alla triestina
30 Min
Insalata di polpo e patate
2h
Gazpacho ai 3 pomodori
20min
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 Min
Ciambellone all'uva
1h
Fregola ai frutti di mare
40min
Risotto estivo con pesto al basilico e rucola
30 Min