Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti
- ½ cucchiaino di sale
- 350 g di filetti di sgombro sott'olio, ben sgocciolati
- 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3922 kJ / 937 kcal
- Białko
- 64.4 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 1753 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di ricotta al sugo
50 dk
Sugo pomodoro e ricotta
1sa
Polpette di tacchino al sugo
35 dk
Ragù di lenticchie
1h 15min
Trofie al sugo di pesce
1sa
Lasagna radicchio e salsiccia
2h
Ragù di tonno fresco
1sa
Sugo all'ortolana
1 Std. 5 Min
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Ragù di verdure primaverili
30 Min
Spaghetti alle vongole
4h 40min
Tagliatelle al ragù
1 Std. 10 Min