Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ spicchio di aglio
- 2 pizzichi di peperoncino secco piccante
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di pomodori ciliegino in quarti
- ½ cucchiaino di sale
- 350 g di filetti di sgombro sott'olio, ben sgocciolati
- 4 foglie di basilico fresche, lavate
- 20 g di capperi sotto sale, dissalati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 3922 kJ / 937 kcal
- Białko
- 64.4 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 69.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 1753 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sugo al tonno
45 Min
Tagliatelle con ragù di verdure (senza glutine)
30min
Sarde al sugo di pomodoro
40min
Fregola con le arselle
45 Min
Sugo pomodoro e ricotta
1小时
Ragù di lenticchie
1小时 15 分钟
Risotto pollo e piselli
35min
Ragù di tonno fresco
1小时
Sugo all'ortolana
1 godz. 5 min
Ragù di verdure primaverili
30min
Linguine allo sgombro
30min
Ragù di salsiccia
1小时 15 分钟