Spezzatino di tacchino all'aglio

Spezzatino di tacchino all'aglio

4.6 38 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzione

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 4 spicchi di aglio
  • 100 g di cipolle in quarti
  • 50 g olio extravergine di oliva
  • 350 g di acqua
  • 20 g farina
  • 500 g di verdure miste a pezzi (carote, sedano rapa e rape), a fette (circa 2 cm)
  • 2 rametti di timo fresco le foglioline
    2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
  • 2 cucchiai di dado per brodo vegetale fatto in casa
    2 dadi per brodo vegetale
  • ¼ di cucchiaino di sale + q.b.
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato + q.b.
  • 300 g di filetto di petto di tacchino, senza pelle a pezzi (circa 3 cm)
  • 200 g di patate con la buccia, a pezzi (circa 2 cm)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1655 mg
Białko 22 g
Kalorie 1305 kJ / 312 kcal
Tłuszcz 14 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 21 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...