Straccetti di vitello ai carciofi

Straccetti di vitello ai carciofi

4.2 41 ocen
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    3 rametti
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • spicchi di aglio
    2
  • di carciofi surgelati a fettine
    450 g
  • farina tipo 00 q.b.
  • di fettine di vitello a listarelle
    500 g
  • di vino bianco
    100 g
  • di acqua
    250 g
  • di dado per brodo di carne
    1 cucchiaino colmo
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 248 kcal / 1037.3 kJ
Białko 29.9 g
Tłuszcz 11.4 g
Węglowodany 6.9 g
Błonnik 6.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Sód 604.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...