Soto Betawi (Beef coconut soup)

Soto Betawi (Beef coconut soup)

4.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions

Składniki

  • beef chuck steak cut in pieces (3 cm)
    500 g
  • Indonesian white spice paste room temperature
    100 g
  • white cardamom pods
    2
  • lemongrass bruised
    60 g
  • makrut lime leaves
    4
  • fresh salam leaves
    2
  • ground coriander
    ½ tsp
  • Beef stock paste
    1 tsp
  • sea salt adjust to taste
    10 g
  • ground white pepper adjust to taste
    ¼ tsp
  • water
    1200 g
  • potatoes cut in cubes (2 cm)
    200 g
  • full cream milk
    100 g
  • coconut milk
    100 g
  • tomatoes cut in cubes (2 cm), to serve
    2
  • ketjap manis to serve
    30 g
  • limau (limes), juice only, to serve
    2
  • emping cracker (melinjo cracker) to serve
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2196 mg
Białko 43.5 g
Kalorie 2255.8 kJ / 539.1 kcal
Tłuszcz 23.4 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 11.5 g
Węglowodany 38.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...