Urządzenia i Akcesoria
Soto Betawi (Beef coconut soup)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
3 portions
Składniki
-
beef chuck steak cut in pieces (3 cm)500 g
-
Indonesian white spice paste room temperature100 g
-
white cardamom pods2
-
lemongrass bruised60 g
-
makrut lime leaves4
-
fresh salam leaves2
-
ground coriander½ tsp
-
Beef stock paste1 tsp
-
sea salt adjust to taste10 g
-
ground white pepper adjust to taste¼ tsp
-
water1200 g
-
potatoes cut in cubes (2 cm)200 g
-
full cream milk100 g
-
coconut milk100 g
-
tomatoes cut in cubes (2 cm), to serve2
-
ketjap manis to serve30 g
-
limau (limes), juice only, to serve2
-
emping cracker (melinjo cracker) to serve30 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2196 mg
Białko
43.5 g
Kalorie
2255.8 kJ /
539.1 kcal
Tłuszcz
23.4 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
11.5 g
Węglowodany
38.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Stir Fried Romaine Lettuce with Prawns
No ratings
Beef Rendang
1 h 30 min
Indonesian red spice paste
45 min
Beef Rendang
1 h 35 min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Indonesian white spice paste
35 min
One Pot Chicken Rice
50 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 h 25 min
Dried Chilli Mee Hoon Kueh
1 h 30 min
Sambal Kangkung
10 min
Grilled Percik Chicken
1 h
Sambal Balado (Indonesian Spicy Sauce)
25 min