Urządzenia i Akcesoria
Tom yum goong (hot and sour soup)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
olive oil30 g
-
dried chilli flakes2 tsp
-
fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves1 - 2
-
garlic clove1
-
piece fresh galangal peeled and cut into thin slices5 cm
-
eschalot cut into halves1
-
tamarind paste1 tsp
-
shrimp paste (optional - see Tips)½ tsp
-
fish sauce1 tbsp
-
fresh lemongrass trimmed, bruised and cut into thirds2 stalks
-
water1000 g
-
Chicken stock paste (see Tips)2 tsp
-
makrut lime leaves torn10
-
lime juice2 tbsp
-
raw prawns peeled and deveined, reserving heads and shells450 g
-
fresh mushrooms cut into quarters230 g
-
cherry tomatoes cut into quarters70 g
-
fresh coriander leaves only, for garnishing2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1231.2 mg
Białko
26.5 g
Kalorie
917.6 kJ /
218.5 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
5.1 g
Tłuszcz nasycony
1.5 g
Węglowodany
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambal kacang (peanut sauce)
35 min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1 godz. 20 min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 godz. 15 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 min
Soto ayam (spiced chicken soup)
1 godz.
Tom Yum Goong
30 min
Sambal udang (Skinnymixers)
50 min
Tom Yum Paste
45 min
Sambal oelek
20 min
Nyonya Steamed Fish
45 min
Thai Steamed Fish With Lime
30 min