Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g garlic clove
- 100 g eschalot
- 100 g candlenuts, toasted
- 100 g lemongrass, cut into thin slices
- 50 g fresh ginger, cut into thin slices
- 50 g fresh galangal, cut into thin slices
- 40 g fresh turmeric, cut into pieces
- 125 g vegetable oil
- 125 g water
- 1 tsp sea salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 9682 kJ / 2314.1 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 133.6 g
- Tłuszcz
- 204 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.1 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 1950.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sticky pork belly with jasmine rice
1h
Hainanese chicken with rice
1 godz. 50 min
Makrut lime fish curry with quinoa (Diabetes)
1 Std. 35 Min
Traditional French vanilla canelé
49sa 5 dk
Indonesian white spice paste
35min
Tandoori chicken pizza
1h 30min
Talam Daging Berlauk (Savoury Minced Beef Layer Cake)
50 min
Chilli with corn bread
50 min
Indonesian red spice paste
45 Min
Gwinganna mushroom pâté
20min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 godz. 45 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 Min