Urządzenia i Akcesoria
Indonesian yellow spice paste
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
500 g
Składniki
-
garlic clove100 g
-
eschalot100 g
-
candlenuts toasted100 g
-
lemongrass cut into thin slices100 g
-
fresh ginger cut into thin slices50 g
-
fresh galangal cut into thin slices50 g
-
fresh turmeric cut into pieces40 g
-
vegetable oil125 g
-
water125 g
-
sea salt adjust to taste1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 500 g
Sód
1950.2 mg
Białko
24.3 g
Kalorie
9682 kJ /
2314.1 kcal
Tłuszcz
204 g
Błonnik
25 g
Tłuszcz nasycony
31.1 g
Węglowodany
133.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Singapore Laksa
55 min
Indonesian green spice paste
40 min
Indonesian red spice paste
45 min
Indonesian white spice paste
35 min
Douhua (soft bean curd) with sweet syrup
10 godz. 25 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Ginger Scallion Fish Slices
40 min
Balinese Betutu chicken
5 godz. 35 min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55 min
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Malaysian Spiced Fried Chicken
4 godz. 50 min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 godz. 45 min