Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g garlic clove
- 100 g eschalot
- 100 g candlenuts, toasted
- 100 g lemongrass, cut into thin slices
- 50 g fresh ginger, cut into thin slices
- 50 g fresh galangal, cut into thin slices
- 40 g fresh turmeric, cut into pieces
- 125 g vegetable oil
- 125 g water
- 1 tsp sea salt, adjust to taste
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 9682 kJ / 2314.1 kcal
- Białko
- 24.3 g
- Węglowodany
- 133.6 g
- Tłuszcz
- 204 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.1 g
- Błonnik
- 25 g
- Sód
- 1950.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Traditional fried rice (Nasi Goreng Tek-Tek)
20min
Soto Ayam (Turmeric chicken soup)
55min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1h 45min
Indonesian green spice paste
40min
Indonesian red spice paste
45 min
Beef Rendang
1h 35min
Madurese chicken satay
1h 30min
Hainanese chicken and rice
1h 50min
Lontong (Rice Cakes With Vegetable Curry)
30 min
Tomato-egg drop soup
20min
Cafe-style miso mushrooms
25min
Indonesian white spice paste
35min