Indonesian yellow spice paste

Indonesian yellow spice paste

5.0 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
500 g

Składniki

  • garlic clove
    100 g
  • eschalot
    100 g
  • candlenuts toasted
    100 g
  • lemongrass cut into thin slices
    100 g
  • fresh ginger cut into thin slices
    50 g
  • fresh galangal cut into thin slices
    50 g
  • fresh turmeric cut into pieces
    40 g
  • vegetable oil
    125 g
  • water
    125 g
  • sea salt adjust to taste
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 500 g

Sód 1950.2 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 9682 kJ / 2314.1 kcal
Tłuszcz 204 g
Błonnik 25 g
Tłuszcz nasycony 31.1 g
Węglowodany 133.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...