Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tsp vegetable oil
- 2 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 80 g pork mince
- 1 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 1 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- ½ tsp chilli powder
- 400 - 450 g extra firm tofu, drained and cut into cubes (1-2 cm)
- 30 g garlic cloves, cut into thin slices
- ½ tsp chilli paste (see Tips)
- 1 tsp red chilli oil (see Tips)
- 80 g water
- 1 tsp light soy sauce
- 2 tsp dark soy sauce
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 905.2 kJ / 215.5 kcal
- Białko
- 18.1 g
- Węglowodany
- 2.1 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
- Sód
- 304.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mapo tofu
15min
Buddha's Delight
55min
Yasai Yaki
25min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 godz. 30 min
Yam Rice
45min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 Min
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Chai Buey
1h 45min
Kimchi stew
30 Min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min