Ma po dou fu (mapo tofu)

Ma po dou fu (mapo tofu)

3.2 43 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • vegetable oil
    2 tsp
  • piece fresh ginger peeled and cut into thin slices
    2 cm
  • pork mince
    80 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    1 tsp
  • ground Szechuan pepper (see Tips)
    1 tsp
  • chilli powder
    ½ tsp
  • extra firm tofu drained and cut into cubes (1-2 cm)
    400 - 450 g
  • garlic cloves cut into thin slices
    30 g
  • chilli paste (see Tips)
    ½ tsp
  • red chilli oil (see Tips)
    1 tsp
  • water
    80 g
  • light soy sauce
    1 tsp
  • dark soy sauce
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 304.5 mg
Białko 18.1 g
Kalorie 905.2 kJ / 215.5 kcal
Tłuszcz 14.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...