Xi hu niu rou geng (beef broth)

Xi hu niu rou geng (beef broth)

4.2 29 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • beef fillet partially frozen, then cut into thin slices
    120 g
  • cornflour plus 1 teaspoon extra
    1 tsp
  • piece fresh ginger peeled
    2 cm
  • vegetable oil
    20 g
  • Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
    1 tsp
  • fresh king oyster mushrooms cut into matchsticks
    80 g
  • silken tofu cut into thin strips
    150 g
  • water plus 2 tablesoons extra
    600 g
  • Chicken stock paste (see Tip)
    1 tbsp
  • egg whites
    3
  • spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices
    2
  • fresh coriander roughly chopped, plus extra for garnishing
    10 sprigs
  • salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground white pepper to taste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 949.5 mg
Białko 13.4 g
Kalorie 604.4 kJ / 143.9 kcal
Tłuszcz 7.8 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...