Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g beef fillet, partially frozen, then cut into thin slices
- 1 tsp cornflour, plus 1 teaspoon extra
- 2 cm piece fresh ginger, peeled
- 20 g vegetable oil
- 1 tsp Shaoxing wine (Chinese cooking wine)
- 80 g fresh king oyster mushrooms, cut into matchsticks
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- 600 g water, plus 2 tablesoons extra
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tip)
- 3 egg whites
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 10 sprigs fresh coriander, roughly chopped, plus extra for garnishing
- ½ - 1 tsp salt, to taste
- ground white pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 604.4 kJ / 143.9 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 949.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad kra pow
45 mnt
Tom kha prawns
25 mnt
Suan la tang (hot and spicy soup)
35min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1j 20 mnt
Miso chicken noodle soup (gut health)
30 mnt
Chicken Porridge With Century Egg
30 mnt
Ginger Chicken Meatballs in Scallion Broth
1j 10 mnt
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2h
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 mnt
Dan dan mian (dandan noodles)
1j 10 mnt
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45min