Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g fresh bird's eye chillies, trimmed
- 20 g garlic cloves
- 20 g fresh ginger, peeled
- 1 stalk lemongrass, white part only
- 30 g rice wine vinegar
- 30 g palm sugar
- 1 tsp salt
- 1 lime, zested (no white pith) and juiced (approx. 30 g juice)
- 1 ½ tbsp peanut oil
- Wartości odżywcze
- na 210 g
- Kalorie
- 1707.5 kJ / 408.1 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.5 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 2348.4 mg
Alternatywne przepisy
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Ginger and chilli dipping sauces (for Hainanese chicken)
20 Min
Sambal chilli
35 Min
Ayam masak merah (spicy tomato chicken)
1h 20 min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 Std. 10 Min
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 Min
Curry Fish
35 Min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 Min
Sambal kacang (peanut sauce)
35 Min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min