Banh ran (sesame balls)

Banh ran (sesame balls)

3.8 5 ocen
Przygotowanie 1 godz. 30 min
Czas całkowity 25 godz. 30 min
20 portions

Składniki

Mung bean filling
  • dried split mung beans (yellow)
    90 g
  • water plus extra for soaking
    1210 g
  • sugar
    30 g
  • desiccated coconut
    50 g
Dough
  • glutinous rice
    250 g
  • white rice
    100 g
  • water
    200 g
  • white sugar
    100 g
  • baking powder
    2 tbsp
  • potato flakes
    30 g
  • sesame seeds for coating
    100 g
  • vegetable oil (approx. 750 g), for deep frying

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 129.9 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 603.7 kJ / 143.7 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Węglowodany 18.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...