Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mung bean filling
- 90 g dried split mung beans (yellow)
- 1210 g water, plus extra for soaking
- 30 g sugar
- 50 g desiccated coconut
Dough
- 250 g glutinous rice
- 100 g white rice
- 200 g water
- 100 g white sugar
- 2 tbsp baking powder
- 30 g potato flakes
- 100 g sesame seeds, for coating
- vegetable oil (approx. 750 g), for deep frying
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 603.7 kJ / 143.7 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 18.2 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 129.9 mg
Alternatywne przepisy
Steamed Tapioca Kuih
50 min.
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1h 40 min.
Nyonya Blue Pea Flower Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
4 Std. 45 Min
Coconut and Osmanthus Jelly
3h 20min
XO sauce
1h 50min
Nasi impit (compressed rice cakes)
6h 40min
Kuih Ketayap (Crêpes With Sweet Coconut Filling)
20 min.
Pandan chiffon cake
5 Std. 15 Min
Kaya (coconut jam)
1h 10 min.
Dou sha (red bean paste)
49 godz. 10 min
Kuih ketayap (crêpes with sweet coconut filling)
55min
Asian chicken noodle soup
1h 35min