Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blanched vegetables and vermicelli
- 1500 g water
- 85 g vermicelli noodles
- 100 g bean sprouts
- 100 g cabbage, cut in thin slices
- 110 g Indonesian yellow spice paste
- 600 g chicken thighs, bone in
- 5 makrut lime leaves
- 3 fresh salam leaves
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- ¼ tsp Chicken stock paste
Turmeric Chicken Soup
- 4 hard-boiled eggs, peeled, cut in halves
- 1 stalk celery, chopped, to garnish
- fried shallots, to garnish
- 2 lime, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 721.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Indonesian yellow spice paste
40 min
Soto Betawi (Beef coconut soup)
1 godz. 45 min
Hainanese chicken and rice
1 Std. 50 Min
Douhua (soybean curd)
10h 25min
Simple pizza
1 godz. 30 min
Prawn okonomiyaki (Diabetes)
55 min
Chicken and Chinese sausage rice
50 min
Korean beef bulgogi stir-fry with rice
1 Std. 50 Min
Stir Fried Udon With Chicken and Mushroom
20 min
Indonesian white spice paste
35 min
Rendang Tok with Pulut Kuning (Perak Beef Rendang with Yellow Glutinous Rice)
2h 45min