Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blanched vegetables and vermicelli
- 1500 g water
- 85 g vermicelli noodles
- 100 g bean sprouts
- 100 g cabbage, cut in thin slices
- 110 g Indonesian yellow spice paste
- 600 g chicken thighs, bone in
- 5 makrut lime leaves
- 3 fresh salam leaves
- 1 ½ tsp sea salt
- 1 tsp ground white pepper
- ¼ tsp Chicken stock paste
Turmeric Chicken Soup
- 4 hard-boiled eggs, peeled, cut in halves
- 1 stalk celery, chopped, to garnish
- fried shallots, to garnish
- 2 lime, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 391.5 kcal
- Białko
- 22.3 g
- Węglowodany
- 21.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 721.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Daging Kicap Meletup (Spicy Soy Beef)
45 min
Cooking White Rice
25min
Hainanese chicken with rice
1h 50min
Hainanese chicken rice with vegetable soup and steamed egg
1h 25min
Ayam Goreng Kunyit (Stir Fried Chicken with Turmeric)
15min
Ayam Masak Lemak Cili Api (Braised Chicken with Hot Creamy Coconut Milk)
35min
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20 min
Kalguksu (chicken noodle soup)
1h 15min
Tom Ga Khai (Thai Coconut Milk Chicken), Steamed Clams With Garlic And Thai Curry Fish Custard
1h 40min
Indonesian yellow spice paste
40min
Tom Yam Mee Hoon
30min
Kopitiam Style Soft Boiled Eggs
15min