Soto Ayam (Turmeric chicken soup)

Soto Ayam (Turmeric chicken soup)

4.9 14 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 55 min
6 portions

Składniki

Blanched vegetables and vermicelli
  • water
    1500 g
  • vermicelli noodles
    85 g
  • bean sprouts
    100 g
  • cabbage cut in thin slices
    100 g
  • Indonesian yellow spice paste
    110 g
  • chicken thighs bone in
    600 g
  • makrut lime leaves
    5
  • fresh salam leaves
    3
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • ground white pepper
    1 tsp
  • Chicken stock paste
    ¼ tsp
Turmeric Chicken Soup
  • hard-boiled eggs peeled, cut in halves
    4
  • celery chopped, to garnish
    1 stalk
  • fried shallots to garnish
  • lime cut in wedges
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 721.6 mg
Białko 22.3 g
Kalorie 1638 kJ / 391.5 kcal
Tłuszcz 24.4 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 7.8 g
Węglowodany 21.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...