Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g dried black fungus (see Tips)
- 1050 g water, plus extra for soaking
- 20 g oil
- 2 - 3 fresh red chillies, trimmed and cut into halves
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces
- 150 g carrot, cut into matchsticks
- 100 g canned bamboo shoots, drained and cut into thin strips
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 2 tsp arrowroot flour
- 80 g Chinese black vinegar (see Tips)
- 70 g Shaoxing wine
- 40 g soy sauce
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 2 eggs, lightly beaten
- 150 g silken tofu, cut into thin strips
- sesame oil, for drizzling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1310 kJ / 312 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 21.1 g
- Błonnik
- 6.3 g
Alternatywne przepisy
Ginger chicken wings
40 min
Thai Style Fried Mee Hoon
30 min
Mantou buns
1 Std. 30 Min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1h
Sambal Belacan
10 Min
Miso soup and sake seafood with rice
1h 5min
Homemade Fish Ball Soup
2 Std.
Dou sha bao (red bean paste buns)
9 godz. 30 min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 min
Ayam golek (coconut roasted spiced chicken)
3h 20 min
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30 min
Hot and sour soup
20 min