Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 240 g mleka skondensowanego, słodzonego, w temp. pokojowej
- 400 g sera mascarpone, w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki
- 1 - 2 łyżeczki białego barwnika spożywczego, w żelu (opcjonalnie)
- 2 - 4 krople barwnika spożywczego, dowolnego (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 807.3 kJ / 193 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 7.4 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 89.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Krem limonkowy do tortów
55 min
Żelka mango do tortów
3 Std. 25 Min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 Std.
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Frużelina malinowa
10 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7hod.
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3 Std. 45 Min