Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
TM6 TM5

Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów

4.5 (11 ocen)

Składniki

  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 5 łyżek wody
  • 450 g czarnych porzeczek, świeżych
    lub 450 g czarnych porzeczek, mrożonych
  • 120 g cukru
  • gorąca woda, do rozpuszczenia żelatyny
  • 250 g śmietany, 36% tłuszczu, mocno schłodzonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
427.2 kJ / 102.1 kcal
Białko
1.1 g
Węglowodany
12.3 g
Tłuszcz
5.9 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Błonnik
0 g
Sód
7.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy