Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów

Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów

4.7 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
16 porcji

Składniki

  • 3 łyżeczki żelatyny w proszku
  • 5 łyżek wody
  • 450 g czarnych porzeczek, świeżych
    450 g czarnych porzeczek, mrożonych
  • 120 g cukru
  • gorąca woda do rozpuszczenia żelatyny
  • 250 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 7.6 mg
Białko 1.1 g
Kalorie 427.2 kJ / 102.1 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 0 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...