Urządzenia i Akcesoria
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia100 g
-
bułka tarta (opcjonalnie) do posypania
-
cukru150 g
-
skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki15 - 20 g
-
oleju90 g
-
jajka4
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej tortowej140 g
-
skrobi ziemniaczanej70 g
-
maku30 g
-
proszku do pieczenia1 ½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
280.6 kcal /
1173.9 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
75.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Roladki schabowe w sosie własnym
1 godz. 30 min
Baranek wielkanocny
1 godz. 10 min
Greckie pączki (Loukoumades)
1 godz. 30 min
Faworki klasyczne
1 godz.
Spaghetti à la carbonara z pistacjami
30 min
Deser jagodowy w słoiczkach
3 godz. 30 min
Kremówka w pucharkach
4 godz.
Mini chlebki do koszyka wielkanocnego
2 godz.
Wielkanocne gniazdka z pastą jajeczną
1 godz.
Truskawkowa chmurka w pucharkach
3 godz.
Waniliowe pierogi leniwe z sosem owocowym
1 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.