Urządzenia i Akcesoria
Mini babki do koszyczka wielkanocnego
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 sztuk
Składniki
-
100 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
bułka tarta (opcjonalnie) do posypania
-
150 g cukru
-
15 - 20 g skórki z pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek (albedo), pokrojonej na kawałki
-
90 g oleju
-
4 jajka
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
140 g mąki pszennej tortowej
-
70 g skrobi ziemniaczanej
-
30 g maku
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
280.6 kcal /
1173.9 kJ
Białko
4 g
Tłuszcz
17.3 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
75.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Wielkanoc VIII
11 Przepisów
Polska
Polska