![Mus z białej czekolady do tortów i deserów Mus z białej czekolady do tortów i deserów](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20a8e7fafa9ec1e02460cdd72006a6b6/Derivates/676ca87c1f8e53b050bfacbe1c177491755b41f6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 600 g śmietany, min. 30% tłuszczu, w tym 400 g mocno schłodzonej
- 3 łyżeczki żelatyny w proszku
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 719.8 kJ / 172 kcal
- Białko
- 1.7 g
- Węglowodany
- 8.2 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 23.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Żelka mango do tortów
3 Std. 25 Min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 Std.
Mus z czarnej porzeczki do tortów i deserów
45 Min
Krem limonkowy do tortów
55 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 Min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7h
Krem Oreo® do tortów
14h
Żelka truskawkowa do tortów
3 Std. 45 Min
Frużelina malinowa
10 Min