
Urządzenia i Akcesoria
Pączki z kremem ajerkoniakowym
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz.
16 sztuk
Składniki
Budyń ajerkoniakowy
-
mleka280 g
-
likieru jajecznego200 g
-
żółtka2
-
cukru80 g
-
mąki pszennej50 g
-
skrobi ziemniaczanej40 g
Pączki
-
mleka250 g
-
masła pokrojonego na kawałki100 g
-
drożdży świeżych pokruszonych30 g
-
cukru50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia550 g
-
żółtka3
-
spirytusu rektyfikowanego 96%2 łyżki
-
soli1 szczypta
-
olej do głębokiego smażenia (ok. 1 l)
Krem ajerkoniakowy i nadziewanie
-
sera mascarpone w temp. pokojowej, podzielonego na kawałki250 g
-
cukru pudru300 g
-
likieru jajecznego30 g
-
wrzącej wody35 g
-
czekolady deserowej pokrojonej na kawałki150 g
-
mleka30 g
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
472.8 kcal /
1978.2 kJ
Białko
8.7 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
66.3 g
Błonnik
2.9 g
Tłuszcz nasycony
9.8 g
Sód
134.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Tłusty czwartek II
8 Przepisów
Polska
Polska