
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
lub 300 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki - 150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 160 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 300 g masła, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1119.9 kJ / 267.7 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 14 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem limonkowy do tortów
55 dk
Żelka mango do tortów
3h 25min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 Std. 10 Min
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Masa maślana z mlekiem skondensowanym do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mlekiem w proszku do dekoracji tortów
10min
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 Std.
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.