Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
TM6 TM5

Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów

4.8 (10 ocen)

Składniki

  • 300 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 50% kakao, pokrojonej na kawałki
    lub 300 g czekolady deserowej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 160 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 300 g masła, w temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1119.9 kJ / 267.7 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
11.9 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
14.7 g
Błonnik
1.9 g
Sód
14 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy