Urządzenia i Akcesoria
Biszkopt szpinakowy
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
-
150 g liści szpinaku baby, świeżych
-
8 jajko
-
30 g oleju
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
170 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
260 g mąki pszennej
-
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
98.7 mg
Białko
5 g
Kalorie
646.3 kJ /
154.5 kcal
Tłuszcz
4.4 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
24.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PYSZNE TORTY II
24 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 godz.
Rolada leśny mech z kremem cytrynowym
5 godz.
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48 godz.
Biszkopt genueński z masłem
4 godz.
Krem pistacjowy do tortów
6 godz. 15 min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.