Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g liści szpinaku baby, świeżych
- 8 jajko
- 30 g oleju
- 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 170 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 260 g mąki pszennej
- 2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 646.3 kJ / 154.5 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 98.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem limonkowy do tortów
55 min
Tort szpinakowy z kremem limonkowym i żelką truskawkową
48h
Biszkopt cytrynowy
4h
Tort z kremem michałkowym i żelką pomarańczową
48h
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 Std.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 Std.
Wilgotny biszkopt z olejem
4h
Polewa czekoladowa do tortu (drip)
10 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4h
Żelka truskawkowa do tortów
3h 45min
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14h