
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g orzechów laskowych, prażonych (patrz wskazówka)
- 100 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
- 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 60% kakao pokrojonej na kawałki
- 450 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 220 g kremu orzechowo-czekoladowego w temp. pokojowej (patrz wskazówka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 203.3 kcal / 850.5 kJ
- Białko
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Węglowodany
- 12.6 g
- Błonnik
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Sód
- 91.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem Oreo® do tortów
14 godz.
Tort à la Ferrero Rocher® z chrupką
72 godz.
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 godz.
Masa maślana z mascarpone do dekoracji tortów
10 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1 godz.
Frużelina malinowa
10 min
Biszkopt kakaowy z olejem
4 godz.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 godz.