Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa pistacjowa
- 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
- 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 2 szczypty soli
Ubijanie kremu
- 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
- 350 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 2 opakowania fixu do bitej śmietany
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1171.3 kJ / 280 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 13.6 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 99.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krem limonkowy do tortów
55min
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Tort z musem z białej czekolady i żelką z mango
72 godz.
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1h 10min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45min
Frużelina malinowa
10 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 Min
Krem à la Kinder Bueno® do tortów
7 Std.
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Tort pistacjowy z frużeliną malinową
72 godz.
Żelka truskawkowa do tortów
3 godz. 45 min