Krem pistacjowy do tortów

Krem pistacjowy do tortów

4.8 71 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 6 godz. 15 min
20 porcji

Składniki

Masa pistacjowa
  • orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
    250 g
  • białej czekolady pokrojonej na kawałki
    300 g
  • soli
    2 szczypty
Ubijanie kremu
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    400 g
  • sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
    350 g
  • fixu do bitej śmietany
    2 opakowania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 280 kcal / 1171.3 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 13.6 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 11.6 g
Sód 99.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...