Krem pistacjowy do tortów
TM6 TM5

Krem pistacjowy do tortów

5.0 (19 ocen)

Składniki

Masa pistacjowa

  • 250 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
  • 300 g białej czekolady, pokrojonej na kawałki
  • 2 szczypty soli

Ubijanie kremu

  • 400 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 350 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 2 opakowania fixu do bitej śmietany

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1171.3 kJ / 280 kcal
Białko
4.9 g
Węglowodany
13.6 g
Tłuszcz
23.9 g
Tłuszcz nasycony
11.6 g
Błonnik
1.3 g
Sód
99.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy