Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Baza do kremu
- 150 g mlecznej czekolady, pokrojonej na kawałki
- 300 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 80 g kremu orzechowo-czekoladowego (patrz wskazówki)
- 40 g masła orzechowego (patrz wskazówka)
Ubijanie kremu
- 250 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
- 1 opakowanie fixu do bitej śmietany
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 879.8 kJ / 210.3 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.4 g
- Tłuszcz
- 17.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.7 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 74 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Masa maślana „3M” do dekoracji tortów
10 min
Żelka mango do tortów
3 Std. 25 Min
Chrupka czekoladowo-orzechowa do tortów
1 godz. 10 min
Maślany ganache czekoladowy do dekoracji tortów
45 min
Frużelina malinowa
10 min
Mus z białej czekolady do tortów i deserów
1h
Krem à la Ferrero Rocher® do tortów
35 min
Krem Oreo® do tortów
14 Std.
Tort z kremem à la Kinder Bueno® i musem porzeczkowym
72 Std.
Biszkopt kakaowy z olejem
4 Std.
Tort z kremem Oreo® i czekoladowym dripem
14 Std.
Żelka truskawkowa do tortów
3 Std. 45 Min