Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain sans gluten
- 45 g de farine de sarrasin, maison ou certifiés sans gluten
- 30 g de farine de riz blanc, maison ou certifiés sans gluten
- 85 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
La pâte
- 500 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 20 g de cosse de psyllium en poudre
- 500 g de mélange de farine pour pain sans gluten
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café d'huile végétale, pour le moule
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 983.3 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 515.7 mg
Alternatywne przepisy
Torrijas salées à la sauce tonnato
40 min
Gâteau aux pommes et aux dattes sans gluten
1 godz. 30 min
Mochis mangue-Passion
2h 30min
Cupcakes à la vanille
20 min
Pain aux pommes de terre sans gluten
2h 30min
Lentilles beluga aux deux choux et aux lardons
1h
Guyappymix - B
1h
Pain fenouil tressé
Brak ocen
Épices pour BBQ
5min
Pain brioché sans gluten
2h 50min
Pain sans gluten au riz grillé
3h 30min
Gâteau fitness aux pommes
1h