Pain de mie sans gluten

Pain de mie sans gluten

3.7 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 14 godz.
10 tranches

Składniki

Le levain sans gluten
  • 45 g de farine de sarrasin maison ou certifiés sans gluten
  • 30 g de farine de riz blanc maison ou certifiés sans gluten
  • 85 g d'eau
  • 10 g de levure boulangère fraîche
La pâte
  • 500 g d'eau
  • 10 g de levure boulangère fraîche
  • 20 g de cosse de psyllium en poudre
  • 500 g de mélange de farine pour pain sans gluten
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à café d'huile végétale pour le moule
  • 1 c. à soupe de lait

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Sód 515.7 mg
Białko 3.2 g
Kalorie 983.3 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 1.3 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.2 g
Węglowodany 48.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...