![Pain de mie sans gluten Pain de mie sans gluten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3887E885-2A7C-4430-805E-8036F7B7C0B1/Derivates/13FC6CC5-FBEA-4E2D-B1BF-A4E1D0C34707.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le levain sans gluten
- 45 g de farine de sarrasin, maison ou certifiés sans gluten
- 30 g de farine de riz blanc, maison ou certifiés sans gluten
- 85 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
La pâte
- 500 g d'eau
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 20 g de cosse de psyllium en poudre
- 500 g de mélange de farine pour pain sans gluten
- 1 c. à café de sel
- 2 c. à café d'huile végétale, pour le moule
- 1 c. à soupe de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 983.3 kJ / 235 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 48.7 g
- Tłuszcz
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 515.7 mg
Alternatywne przepisy
Ravioles à la roquette et minibrochettes jambon-mozza
1h 30min
Gaufres roses aux fruits
30 Min
Houmous aux restes de légumes
10 Min
Ketchup à la banane mûre
40 Min
Caramel liquide
35min
Assortiments de makis
1h 30min
Bibimbap végétarien
1 Std.
Bonbons chocolat viennois
50 Min
Chocolat chaud au lait de coco
10 Min
Œufs en cocotte aux petits pois et jambon
30 Min
Ginger beer
24sa
Crème dessert à la chicorée
15 Min