Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 80 g de noix
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692 kJ / 163 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baguette viennoise
2 Std. 30 Min
Pain de mie moelleux
4 Std. 15 Min
Pain de campagne
3h 45min
Baguette au sarrasin
15h 25min
Pain au sarrasin et aux graines
2 godz. 35 min
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Miche de petit épeautre
3h 35 min.
Pain complet vapeur
4 Std.
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min
Baguette tradition
15h 25min
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Pain blanc en cocotte
3 godz. 15 min