![Petits pains aux noix Petits pains aux noix](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3c2773ca51180dbc24b06afeba50b496/Derivates/bfa74fc37168e21d5503e454a8f93b701b34bdd0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 190 g d'eau minérale
- 50 g de levain rafraîchi (voir "Conseil(s)")
- 250 g de farine T 80, et un peu pour fariner
- 5 g de sel
- 80 g de noix
- eau (1 bol)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 692 kJ / 163 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie moelleux
4hod. 15min
Pain complet
16h
Pain de seigle
4h 10min
Mon pain de campagne maison
4h 40min
Ciabatta italienne
3 godz. 40 min
Pain de campagne
3h 45min
Pain complet vapeur
4h
Petits pains de seigle
12h
Pain maison au maïs
2 godz. 30 min
Pain express au sésame
1 Std. 15 Min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3 godz. 20 min
Pain d'épeautre aux graines
6 Std. 10 Min