Chiffon cake à l'orange

Chiffon cake à l'orange

4.5 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
8 parts

Składniki

Le gâteau éponge
  • orange (environ 200 g), zeste, jus et pulpe
    1
  • œufs
    4
  • de sel
    ¼ c. à café
  • de sucre en poudre
    40 g
  • de farine de blé
    30 g
    30 g de fécule de maïs
  • de fécule de maïs
    20 g
  • de levure chimique
    5 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à café
  • d'huile végétale
    25 g
La crème à l'orange
  • œuf
    1
  • de beurre coupé en morceaux
    50 g
  • de sucre en poudre
    40 g
L'assemblage du gâteau
  • de sucre glace (facultatif)
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 186.5 kcal / 780.4 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 10.9 g
Węglowodany 18.3 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Sód 161.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...